Sämsta tipsen inom Rekrytering

5 sämsta tipsen vid rekrytering av anställda

När man ska rekrytera nya anställda brukar man ju tala om de bästa sätten att hitta de bästa nya medarbetarna, men i den här texten ska vi fokusera på de fem sämsta tipsen när du ska göra detsamma. Kort sagt så behöver du bara läsa dessa tips och göra precis tvärt om. På så vis kommer du att få en riktigt bra ny medarbetare.

Strunta i provanställning och var otydlig

Vi börjar med tips ett i vår lista på de sämsta sämsta tipsen. Detta får bli att strunta i provanställningsperioden. När du gör det riskerar du att bli fast med en medarbetare som inte fungerar i företaget. Tips två får bli att vara otydlig med vad du förväntar dig av den du anställer. På så vis skapar du osäkerhet och kommer att få många lämpliga rekryter att tacka nej.

Det tredje av våra sämsta tips är att inte våga anställa vänner eller personer du känner till. På så vis går du miste om de enda kompetenser som du faktiskt kan vara helt säker på. Tryckeri Norrköping gjorde ett riktigt bra jobb med rekrytering tidigare i år! Det fjärde tipset i denna text om de sämsta tipsen blir att, om du ska rekrytera många, inte ta hjälp av rekryteringsföretag. När du inte gör det slösar du massor av värdefull arbetstid på intervjuer.

Uppföljning är viktigt

Det femte och kanske ett av de absolut sämsta tipsen någonsin är att inte följa upp den nyanställde och se till att personen kommer in bra i företaget och förstår sina arbetsuppgifter. Om du struntar i detta skapar du osäker personal som inte kan vara effektiv. Naturligtvis ska denna lista läsas med glimten i ögat, men om du bara gör precis som listan säger, fast tvärt om, så kommer du att hitta de allra bästa nya medarbetarna. För att göra det hela kort: Det bästa du kan göra som rekryterare och chef är att vara tydlig, komma ihåg hur viktig en provanställning är och ta hjälp när uppgiften blir övermäktig.